Vložky na korčuľovanie

dec 17, 2018

Tak ako pri chôdzi či behu, aj pri korčuľovaní je základom pohybu prenášanie váhy tela z jednej nohy na druhú. Korčuliar sa pritom všemožne snaží vyhnúť pádu. Jeho chodidlá narážajú na tvrdý povrch, reagujú na otrasy a nepohodlie, uhýbajú, vytáčajú sa a tým prichádzajú o stabilitu. Zároveň s tým prichádza športovec aj o výkon. Pomoc je pritom jednoduchá a ľahko dostupná – ortopedické vložky zhotovené na mieru, špeciálne upravené na korčuľovanie, pomôžu udržať chodidlá, resp. celé telo v správnom postoji.

 

Individuálne zhotovené na mieru korčuliara majú byť vložky preto, aby ich tvar rešpektoval tvar chodidiel. Sú vytvarované tak, aby deformity chodidiel nespôsobovali tlak, bolesť a nepohodlie. Vložky poskytujú oporu chodidlám a členkom, udržujú ich v správnom postoji. Sú tenké, aby ich bolo možné použiť v tesných korčuliarskych topánkach, a sú vyrobené z materiálov, ktoré eliminujú prenos otrasov na chodidlá.

Korčuľovanie je zábavné, vhodné pre deti aj dospelých a ešte aj prospieva zdraviu. Okrem iného je to dobrý nácvik správneho držania tela. Sezóna verejného korčuľovania na zimných štadiónoch už beží, tak do toho!

Objednávanie a informácie

Ambulancie Záhradnícka a Stromová:

+421 905 550 795

ortamb@ortamb.sk

VABENE:

+421 905 540 337

vabene@ortamb.sk